onsdag 7 december 2022

Lucka 7: Mika/Nechrubel 4:1-4:4. Del IV: Bygg upp det. Riv ner det.

Bygg upp det. Riv ner det.

När de tre byggmaterialen samlats ihop och fraktats till Bergen Chrypt påbörjas bygget av Hennes tempel. Eftersom rollpersonerna lyckats med sitt uppdrag kommer de få en frikostig belöning: De får välja mellan att bygga templet tillsammans med trälarna, eller resa till Galgenbeck för att undersöka varför vissa kvinnor börjat gallskrika dygnet runt.

Tårdroppen urholkar stenen

Om rollpersonerna väljer att stanna kvar på berget och bygga templet till Hennes ära, kommer de få äta furstligt två gånger om dagen, och dricka vatten som filtrerats genom dukar. De slipper bli piskade av tillsynarna (hörntandsförsedda vakter med rakbladsspäckade piskor), och åtnjuter dessutom möjligheten att få piska trälar själva. Under de fem dagar som bygget tar händer följande:

Dag 1

Tårar börjar rinna från ögonen på några av trälarna. Först tror de att det beror på den besmittade luften, men snart börjar de hulka. 

Dag 2

De gråtande trälarna blir fler och fler, och deras gråtanfall kraftigare och kraftigare. En faller skrikande ner i konvulsioner. 

Dag 3

Nattsömnen har brutits av ylningar från de gråtande. Under dagen gråter en träl en urna full, och dränker sig sedan i den.

Dag 4

En samling gråtare, som de andra börjat kalla dem, samlar sig och angriper en tillsynare. De övermannar honom och stryper honom med hans egen piska. De andra tillsynarna straffar dråparna med tortyr och sedan död, men istället för smärtfyllda skrik hörs glada skratt och tjoanden från de plågade.

Dag 5

Inga piskrapp hjälper. Gråtarna ligger i fosterställning, fullkomligt uttorkade av fem dygns ihållande gråt. De dör alla av, en efter en, och från deras torra lik stiger en svart rök som färdas in i templets innersta kammare. De överlevande bygger färdigt templet. Om RPna försöker prata med någon annan om det som hänt vill ingen låtsas om det. 

När templet står klart hörs sång inifrån. Det är en gurglande disharmonisk melodi av två röster. RPna förstår inte vad som sägs men de hör att en röst ljuger klart och en förnekar dunkelt. Nedanför berget hörs tusentals röster svara på melodin, och Bergen Chrypt är nedlusade med folk från hela världen.

Galna mödrar i Galgenbeck

När rollpersonerna närmar sig Galgenbeck hör de på avstånd hur ett illvrål stiger upp ur tusentals strupar. Väl framme vid stadens portar är ljudet mycket kraftigt, och stadsvakterna vet att berätta om att folk under de senaste dygnen börjat vråla. Inne i staden går kvinnor omkring och skriker samtidigt som de till synes utför sina dagliga sysslor. Galgenbeckarna försöker täcka öronen så gott det går. 

Genom att höra sig för med medborgare i staden (t.ex. på något värdshus) kan RPna dra slutsatserna att det uteslutande handlar om mödrar som skriker. Att tala med en vrålande moder är omöjligt; även om det på kvinnans kroppsspråk, mimik och intonation verkar som att hon för en konversation, är det enda som kommer ur hennes mun ett gallskrik från magen. Om en moder blir ihjälslagen fryser ansiktsdragen fast i ett glädjefullt leende med uppspärrade ögon, och hon blir omöjlig att rubba från platsen hon fallit.

Att sova är svårt med detta helvetiska oväsen från alla håll, så om RPna inte kommer på något bra sätt att hålla borta ljudet blir de inte helt utvilade (en lång natts sömn återställer bara t3 TP). 

Efter några dagar minskar ljudvolymen från de vrålande, men det beror bara på att de skrikit sönder rösten. Samtliga mödrar går omkring och väser med gapande munnar. Rollpersonerna kan försöka undersöka sidorna smuts och med benägen hjälp av någon Nechrubelmunk tolka fram vad detta kan innebära, eller försöka hitta en lösning på problemet. Oavsett vad de gör kommer samtliga överlevande mödrar under den fjärde dagen gå omkring i staden, och alla de tilltalar kommer känna sig manade att följa med dem. Den fjärde dagens kväll myllrar folk ut från Galgenbeck, beväpnade med alla typer av tillhyggen de kunnat hitta, på väg mot Bergen Chrypt.

Bilden av templet är genererad av bild-AI:n Dall-E 2. Prompt: A two-headed basilisk standing on a mountaintop next to a dark temple. Dark fantasy style.

Fortsättning följer i lucka 8





Mika/Nechrubel 4:1-4 is an independent production by Simon Hedman Jonsson and is not affiliated with Ockult Örtmästare Games or Stockholm Kartell. It is published under the MÖRK BORG Third Party License.

MÖRK BORG is copyright Ockult Örtmästare Games and Stockholm Kartell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar