fredag 23 december 2022

Lucka 23: Uppesittarkväll med solospel

Hej allesamman! 

Dagens datum, som i Skåne heter Lillejulafton, är en klassisk uppesittarkväll. Jag har, precis som TV-kockar, förberett ett filmklipp inför kvällen, som ni (efter 24 timmar med tekniskt strul) äntligen kan titta på!


Här sitter jag och spelar Sölitary Defilement, ett Mörk Borg-tillägg för solospel! I klippet kommer ni få bekanta er lite med denne sorglige figur, skapad i SCVMBIRTHER:

Namn: Keftar

Klass: Förtvivlad filosof

TP: 4/4

Järtecken: 3 (t4)

Du är Keftar
En oönskad födsel, fylld av grubblerier och ångest bland fanatiska kultister, i ett plundrat tempelområde vid Grifts broar. Du var en hyllad filosof i praktfulla Südglans, som sjönk i havet. Efter det skrattar de flesta åt dina insikter.

Sinnet har grumlats längs dunkla vägar och vid blodsmutsade tempel. Högsta önskan var att styra ödet med järnhand, men alltså... det ser inte bra ut.
Bitter och auktoritetsproblem. Kroniskt uppsvullen näsa. Skrattar åt dina egna skämt, vilka sällan är särskilt roliga, och ser det dessutom som nödvändigt att förklara dem.

Förtvivlad filosof
Esoterisk dödsdans (ockratavla)

Rytmer skapas som från ingenstans och rubbar sinnet. Ett utvalt offer kan inte låta bli att dansa frenetiskt under t4 rundor. Dansaren kan inte anfalla eller försvara sig under denna tid.

Tosks Benpipa

I strid med fler än en fiende går det att blåsa i benpipan när en varelse dör. Dess fruktade resonans överförs då till en annan varelse i närheten som också dör. Benpipan kan användas en gång per strid.

Egenskaper
Styrka ±0
Smidighet ±0
Närvaro ±0
Tålighet +2

Utrustning
Vattenskinn och mat som räcker i 4 dagar
Svärd t6 skada
Saxfälla (Närvaro mot SG14 att upptäcka, t8 skada)
Tält
56 silvermynt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar