tisdag 6 december 2022

Lucka 6: Mika/Nechrubel 4:1-4:4. Del III: Stöten mot Skuggkungen

 Detta är fortsättningen på kampanjen Mika/Nechrubel 4:1-4:4. Här är del 1 och del 2.

Stöten mot Skuggkungen

Det sista uppdraget som rollpersonerna får av Josilfa Migol är att planera en stöt mot Skuggkungens palats för att där stjäla en staty föreställande basilisken Hon. Ärkeprästinnan har haft en spion, slusken Bult Tvåkråka, som infiltrerat palatset. Han kan ge information till RPna om vaktombyten och var Skuggkungens skattkammare är. Bult är dock svår att prata med, på grund av stark förvirring och paranoia, som yttrar sig i att han tror att de två kråkorna som hela tiden finns inom hans synhåll är ute efter honom. (Det ska inte vara lätt att få ur honom allt han vet).

Eftersom palatset är uppbyggt exakt som De Tvehövdade Basiliskernas Kyrka får rollpersonerna en utförlig karta där Bult kan rita ut otydliga och förvirrade symboler som ska beteckna vakter, fällor och skatter. (Rollpersonerna ska känna sig osäkra på vad Bult ritat, och det är inte alls säkert att det han säger är en fälla faktiskt är det).

Vem bor här?
Skuggvakterna rör sig långsamt men målmedvetet. De är åtta fot långa, bär tung heltäckande svart plåtrustning som inte reflekterar ljus och är beväpnade med tvåhandshammare. De säger aldrig någonting, och rör sig tyst trots sin otympliga utrustning. De är relativa lätta att springa ifrån och gömma sig (SMI mot SG 8) men svåra att upptäcka i mörker (NÄR mot SG 14). De vaktar portar och skattkammare, och det finns alltid minst en vakt ute på patrull i korridorerna.

TP 20
Moral
Skuggplåt -t6

Tvåhandshammare t10

Hovtrollkarlen är specialist på magi som döljer, fördunklar och förvirrar. Hens kropp är förvriden och blek – samtliga lemmar ser ut att böjas åt fel håll, och ryggraden har vikts och böjts otaliga gånger. Ansiktet täcks av en evig skugga. Hen befinner sig i tornrummet men kan stiga ut ur skuggorna om rollpersonerna för oväsen eller aktiverar någon larmande fälla.

TP 9
Moral 9
Drypande skugga -t2 mot skärande attacker
Ebenholtsstav t4, 1/4 chans att orsaka ytterligare t4 svartbrännande smärta inuti offrets kropp

Formelbok fastkedjad runt bröstkorgen innehållande bland annat följande Krafter:
Lismande mörker. Skuggorna börjar viska smicker i öronen på offret, som måste slå Närvaro mot SG 14 eller bli charmad till att ge upp det hen höll på med och börja följa högtravande och omöjliga ambitioner.
Lass's dunkel sein. Ett tjockt mörker flyter ut från trollkarlens ansikte och dränker t6 varelser, som under t4 rundor inte ser något alls. De blir också osynliga under samma period. 
Sorgernas bro: De mörkaste tankarna i offret förstärks och sprids vidare till hens kamrater, som alla drabbas av en känsla av hopplöshet under t3 rundor om de inte klarar ett NÄR-slag mot SG 12. Sorgebron vidarebefordrar även smärta till samtliga sammanlänkade. Hopplösheten ger -2 på samtliga egenskaper, smärtan ytterligare -2.
Syns inte! Finns inte! Hovtrollkarlen stiger in i mörkret och transporteras till valfri skugga inom 30 meter.

Slavar finns det gott om i Skuggkungens palats. De är klädda i säckväv och utför de arbetsuppgifter de blivit ålagda utan att ifrågasätta eller ens bry sig om något annat. Hot om våld hjälper inte, men de kommer inte heller slå larm om de upptäcker RPna (om de inte är satta att vakta någon mindre viktig dörr). Slavar som ålagts att slåss kommer offra sina liv för Skuggkungen.

TP 3
Moral 18
Rostig kniv/kavel/käpp/spade (beroende på sysselsättning) t3

Skuggkungen befinner sig i sitt tronrum eller i sin kammare, beroende på när stöten sker. Han är omgärdad av ett dunkelt moln där bara ett par glödande gula ögon skymtar. Han talar med djup, behaglig röst. Om någon försöker anfalla honom fysiskt märker de att attacken bara går rakt igenom molnet. Är han en ande? En projektion? Om man använder magi som framkallar ljus skymtar silhuetten av en mager gestalt under ett ögonblick, och ett fasansfullt skrik hörs. Molnet skingras efter t4 rundor, och en skuggvakt skrider in i dess ställe.


Bilden av Skuggkungen är genererad av konst-AI:n. prompt: A king clad in black clothes, covered in shadows standing in a dusty throne room,  dark fantasy style.

Härnäst:  Bygg upp det. Riv ner det.




Mika/Nechrubel 4:1-4 is an independent production by Simon Hedman Jonsson and is not affiliated with Ockult Örtmästare Games or Stockholm Kartell. It is published under the MÖRK BORG Third Party License.

MÖRK BORG is copyright Ockult Örtmästare Games and Stockholm Kartell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar