torsdag 11 maj 2023

Baldur's Gate – skalperingstävling

14 Mirtul 

Vi lämnade in Mulaheys heliga symbol till borgmästaren i Nashkel, Berrun Ghastkill, och inkasserade en trevlig summa guld! Vi rustade oss med nya vapen eftersom våra svärd gått sönder. De måste varit smidda av det ruttna järnet från gruvorna. Nu är detta elände förhoppningsvis över!

På en affisch i Nashkel läste vi att en officer från Den Flammande Näven betalar bra för banditskalper. När Imoen läste detta började hon slipa sin kniv...

16 Mirtul 

Såväl våra vandringar som vår nattsömn störs av dessa eviga banditöverfall. Som tur är, är de flesta av dessa rövare knappt torra bakom öronen, och det har blivit en tävling vem av oss som kan skalpera flest. Imoens flinka pilar, mitt nya skarpa långsvärd, Xans trollformler och månklinga och Branwens magiska blixthammare viner genom luften, banditerna faller som furor. Jag leder, tätt följd av Imoen!

När vi färdas längs Svärdskusten möter vi titt som tätt budbärare som springer med meddelanden till Baldur's Gates hertigar, och vi snappar upp brottstycken. Tydligen är det oroligheter mellan Amn och Baldur's Gate, och en av budbärarna talade om ett annalkande krig! Nån anklagar nån för att ligga bakom järnkrisen... jag fattar ärligt talat inte så mycket, men Xan och Imoen ser bekymrade ut. Branwen är mest sugen på att ta sig till Beregost och hämnas på Tranzig.

18 Mirtul

Skriver detta i sängen på Feldeposts värdshus. Trollkarlen Tranzig ville först inte medge att han hade något samröre med halvorchen Mulahey, men efter att Branwen stirrat på honom med sin isiga nordländska blick (och snurrat med hammarskaftet i handen) gav han med sig. Han erkände allt och gav oss en karta över banditernas läger. Efteråt tänkte han kanske teleportera bort sig, men det får vi aldrig veta – innan han hunnit säga sin magiska ramsa slog Branwen in hans ansikte med en nästan lättjefull sving. Vi fick betala Feldepost med lite av guldet vi fått för att sälja skalper för städning av rummet! Imorgon styr vi kosan till banditlägret för att samla fler skalper!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar