fredag 12 oktober 2012

Red Cooked Pork (förberedelser)

你好 Internet food lovers!
Jag hittar många recept på W o r l d  W i d e  W e b, och de flesta låter väldigt spännande men jobbiga. Som t.ex. Sriracha Ice Cream Sandwich, bestående av 1. glass och 2. TUPPSÅSEN! Det ska jag göra nån gång när jag har samlat ett gäng kvinnor och män som uppskattar smaken av chili och thaibasilika (smaker min sambo inte är jätteförtjust i), men just nu har jag fastnat på en rätt som kallas Red Cooked Pork, eller kommunistkarré som jag väljer att kalla den.
Denna kinesiska rätt har ett vackert namn och ser väldigt fin ut. Röa fläskabitar som stekts i socker och kokats i soja och risvin.
Nå, jag tänkte börja kvällen innan med att göra en fulbuljong. Eftersom rätten kräver 1½ kopp buljong tog jag en halv grönsaksbuljongtärning och löste upp i kokande vatten. Sedan blandade jag i cirka en centimeter finhackad ingefära. Detta har fått koka i 10 minuter, och nu tänker jag låta buljongen svalna under natten.

Puss och kram och vi hörs i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar