fredag 5 september 2014

Ett kort möte med en främling i parken

Här är händelsen: 
Vi, fyra småbarnsföräldrar med tre barnvagnar, går på promenad i Pildammsparken en solig fredagsförmiddag. Du, en man i 65-årsåldern, tar en löptur i samma park. Längs motionsslingan möts vi, och du anser att vi tar upp för stor plats på banan, varför du skriker "ah men vad är detta nu? Håll till höger, för helvete!" När en av oss, den kanske mest impulsiva, svarar med att skrika "håll käften!" då du redan hunnit ett tiotal meter, anser du det vara rätt och riktigt att vråla "JÄVLA [grovt könsord anspelande på det kvinnliga könsorganet i plural]" till oss. 
Här är mina frågor: 
Ansåg du att enbart den av oss som skrek att du skulle hålla käften var flera av denna typen av könsorgan, eller ansåg du att alla sju som var i vägen för dig, inklusive våra två månader gamla bebisar, var denna vulgära beteckning för snippan?
Ansåg du att det för dig var hel omöjligt att ta ett steg utanför motionsspåret för att möta oss?
Anser du att det värsta man kan kalla fyra vuxna människor och tre spädbarn för är kvinnliga könsorgan, och i såna fall varför?
Hade jag varit mer snabbtänkt och snabbfotad hade jag sprungit ikapp dig och ställt dessa frågor till dig ansikte mot ansikte, men du hade för bra löptempo.

Jag hoppas att du läser det här och tänker efter en extra gång innan du bestämmer dig för att använda ett sånt ord som skällsord igen. Det kan nämligen få det att verka som att du hatar sagda könsorgan och alla dess bärare, oavsett om de definierar sig som kvinnor, män eller något däremellan. Och det vore en skrämmande tanke, tycker inte du?

/Simon