lördag 16 juni 2012

Jag funderar på?

Denna lapp hittade jag på mitt nya jobb, och jag blev road av den.


Först trodde jag att det var en sån där "kluring" som man skulle få fundera på. Jag började till och med undra varför stolen inte går att föra tillbaka till den plats den stod. Sen förstod jag. Jag hade hittat Den Arga Lappen.
Jag kan verkligen se författarens illa tillbakahållna vrede när hen skrev dessa rader. En vrede som inte hindrade författaren från att lägga in talande clip-art och byta teckensnitt ett par gånger.
Vid ett obevakat ögonblick tog jag ner lappen och tog en kopia på den, så att jag skulle kunna ta med den hem och skriva detta. Jag undrar vad det säger om mig, i och för sig.
I sak håller jag med författaren men jag tyckte även det var roligt att tänka mig hur allt det här byggts upp under en lång tid, då skribenten gnisslat tänder över de kontorsmässiga snedsteg som hens kollegor ideligen tagit. Kanske hade textförfattaren till och med en liten anteckningsbok där hen skrev ner allt som störde henom, som hen tog fram på kvällarna. Tänkte "snart ska de få se". Och till slut satte hen sig ned vid sitt skrivbord med en kopp kaffe. Nu skulle inget få styra. Först, en snygg font med en bra fråga, sen en bild som verkligen fångar kollegornas uppmärksamhet. Och så började författaren pränta ner allt som stört henom: stolarnas position, pappershanddukar på toagolvet, spill, smulor...
Och efteråt, kanske redan när hen nålade fast lappen på anslagstavlan, så kändes det bättre. Det är inte bra att gå omkring med så här mycket vrede i kroppen. Jag är glad över att hen som skrev det här faktiskt gjorde det, annars hade hen haft en stor arg klump i magen varje dag.
(Och så är det ju en väldigt rolig lapp.)

söndag 3 juni 2012

Sju dar kvar i Eken

I morgon påbörjar jag min sista vecka som stockholmare. Nästa söndag tar jag mitt bohag och tågar ner till Skåne och kärleken. Jag tänkte ta tillfället i akt att lista några saker jag kommer att sakna, och några saker jag gärna kan leva utan.

Fördel Stockholm:

  • Det är nära till mina släktingar.
  • Det är trots allt staden som jag drömt om i många år.
  • Staffars Serier finns här.
  • Det har varit fantastisk upplevelse att bo i radhus med fina vänner.
  • Stockholm är vackert.

Nackdel Stockholm:

  • Det är långt till Pia. (Denna nackdel väger tyngst av dem alla.)
  • Det är dyrt att bo här.
  • Jag har ändå inte utnyttjat alla möjligheter i mina drömmars stad.
  • En chipspåse kostar 33 kronor.
  • Att bo med tre andra människor innebär ofta att städningen blir lidande.
  • Det tar så lång tid att ta sig från punkt A till punkt B.
  • Jag blir mikrostressad av: trasiga rulltrappor, tåg som är tre minuter sena, människor som går långsamt framför mig, långsam restaurangbetjäning...
Nästa måndag börjar jag arbeta i Norra Fäladens hemvård i Lund. Ironin, som ju alltid är som en jobbigt skämtande släkting, har gjort att Pia kommer att jobbba i... STOCKHOLM den första veckan som jag bor i Lund. KUL, ironin.